flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду за колабораційну діяльність «начальнику відділу забезпечення життєдіяльності села Осинове адміністрації Новопсковського району луганської народної республіки».

30 квітня 2024, 08:56

29.04.2024 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок щодо громадянки К. обвинуваченої у скоєнні колабораційної діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України.Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченої (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Відповідно до вироку суду, громадянка К., перебуваючи на території смт. Новопсков Старобільского району Луганської області, погоджуючись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації та представників незаконних збройних формувань так званої «лнр», зайняла посаду ««начальника відділу забезпечення життєдіяльності села Осинове адміністрації Новопсковського району луганської народної республіки».

Суд визнав жінку винною та призначив їй покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 12 років, з конфіскацією майна.

 На даний час вирок не набрав законної сили.

 

За повідомленням пресслужби суду