flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УХВАЛЕНО ВИРОК ЗА КОЛАБОРАЦІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

23 квітня 2024, 14:53

23.04.2024 року за правилами спеціального судового провадження, Васильківський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок заочно за відсутності обвинуваченого щодо громадянина К. обвинуваченого у скоєнні колабораційної діяльності за ч. 3 ст. 111-1 КК України.

Відповідно до вироку суду, громадянин К.,  з метою здійснення пропаганди у закладах освіти зайняв посаду «директора державного загальноосвітнього закладу луганської народної республіки «Білолуцька гімназія», підготував та організував освітній процес у очолюваній ним школі, який формуватиме знання, світогляд здобувачів освіти спрямовані на возвеличення російської федерації та так званої «луганської народної республіки», що має своєю кінцевою метою збуджувати агресію та ненависть до України.

Суд визнав чоловіка  винним та призначив йому покарання у визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 КК України та призначити йому покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних, судових органах, посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у державних чи комунальних підприємствах, заборонити здійснювати професійну освітню діяльність, діяльність у сфері надання освітніх послуг на строк 12 років.

 

На даний час вирок не набрав законної сили.

 

За повідомленням пресслужби суду