flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання помічників суддів

23 червня 2018, 11:53

         Цілий тиждень з 18 по 22 червня 2018 року Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів проводилася підготовка помічників суддів окружних та апеляційних судів та підвищення рівня їхньої кваліфікації. Навчання проходить в Апеляційному суді Дніпропетровської області.

         В навчанні прийняли участь помічники суддів Васильківського районного суду Дніпропетровської області Бондарь Вікторія та Слинько Анна.

          Цікаві інформативні презентаційні матеріали щодо історичних моментів формування судочинства в Україні, напрямків реформування судової системи; засади організації судової влади та про Стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки, підготував для слухачів суддя-спікер Ленінського районного суду м. Дніпро Максим Таус.

          Під час навчання суддя Господарського суду Запорізької  області, кандидат юридичних наук Оксана Ярешко звернула увагу слухачів на правові позиції Європейського суду з прав людини, які викладені в рішеннях ЄСПЛ, що набули статусу остаточних. Зосередила увагу присутніх на застосуванні Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини у національній судовій практиці.

         Дуже цікавою, інформативною та корисною для помічників була лекція кандидата психологічних наук Аліни Бунас.
Викладач зосередила увагу слухачів на психології діяльності працівників суду, психології поведінки під час спілкування з людьми, конфліктних ситуаціях , які виникають у професійній діяльності, надала рекомендації щодо уникнення, попередження та вирішення конфліктів, ознайомила з психологічними аспектами спілкування з агресивно налаштованими відвідувачами суду.