flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок обвинуваченій у скоєнні колабораційної діяльності

03 липня 2023, 16:23

27.06.2023 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок обвинуваченій у скоєнні колабораційної діяльності за ч. 2 ст. 111-1 КК України.

Відповідно до вироку суду, мешканка смт. Новопсков Старобільського району Луганської області  вступила в злочинну змову з окупаційними військами російської федерації та представниками так званої "лнр", добровільно зайняла посаду - методиста 1 категорії так званої "державної установи лнр "Центр культури та дозвілля Новопсковського району", тобто посаду не пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, що діє на території Новопсковської та Білолуцької селищних рад Старобільського району Луганської області.

Суд визнав жінку  винною та призначив їй покарання у виді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на 10 (десять) років без конфіскації майна

 

За повідомленням пресслужби суду.