flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок обвинуваченій у скоєнні колабораційної діяльності

31 липня 2023, 11:16

   28.07.2023 року за правилами спеціального судового провадження, відповідно до ст.323 КПК України, Васильківський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок заочно за відсутності обвинуваченої (in absentia) щодо громадянки Б. обвинуваченої у скоєнні колабораційної діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

   Відповідно до вироку суду, громадянка Б., перебуваючи на території смт. Новопсков Старобільского району Луганської області, погоджуючись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації та представників незаконних збройних формувань так званої «лнр», умисно, добровільно зайняла посаду «начальника відділу агропромислового розвитку адміністрації Новопсковського району луганської народної республіки», пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, а саме: в окупаційній адміністрації держави-агресора – «адміністрації Новопсковського району лнр», що діє у Старобільському районі Луганської області, та продовжила її обіймати в подальшому.

   Суд визнав жінку  винною та призначив їй покарання у виді 7-ми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах на строк 10 (десять) років з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна на користь держави.