flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрав законної сили вирок обвинуваченому за виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації

19 лютого 2024, 16:48

    07.02.2024 року Дніпровським апеляційним судом розглянуто апеляційні скарги прокурора та захисника обвинуваченого на вирок Васильківського районного суду Дніпропетровської області, обвинуваченому Л. за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч.ч. 1,3 ст. 436-2 КК України).

     Колегія суддів вважала, що апеляційні скарги захисника та прокурора щодо пом'якшення або призначення більш суворого покарання обвинуваченому не підлягають задоволенню, оскільки призначене покарання є не тільки справедливим, але й необхідним і достатнім для його виправлення.

     Нагадаємо, що 18.05.2023 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок обвинуваченому за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч.ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).

 Відповідно до вироку суду, громадянин Л., будучи кліриком Дніпропетровської єпархії УПЦ, зійснив низку висловлювань, направлених на виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України. Крім того, розміщував у веб ресурсі «YouTube» під публікацією відеозапису текстові коментарі у яких виправдовував, збройну агресію російської федерації проти України, виправдовував тимчасову окупацію частини території України.

     В судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав, пояснив, що у вчиненому розкаюється.

   З урахуванням обставин справи, а також наявності обґрунтованих сумнівів у щирості каяття громадянина Л., суд не вбачав можливості звільнення обвинуваченого від покарання з іспитовим строком.

   Таким чином, суд визнав обвинуваченого  винним та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, залишивши під вартою до набрання вироком законної сили.

    На даний час вирок набрав законної сили.

 

              За повідомленням пресслужби суду.