flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УХВАЛЕНО ВИРОК ЗА КОЛАБОРАЦІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

17 липня 2024, 15:33

17.07.2024 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок щодо громадянина Д. обвинуваченого у скоєнні колабораційної діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Відповідно до вироку суду, громадянин Д., перебуваючи на території селища міського типу Новопсков Старобільского району Луганської області, маючи умисел на зайняття посади в органах окупаційної влади та реалізуючи його вступив в злочинну змову з представниками окупаційних військ російської федерації та представниками так званої «луганської народної республіки», та, отримавши від них пропозицію на зайняття посади в адміністративному органі окупаційної влади, добровільно, умисно погодився на вказану пропозицію.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 8 (восьми) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, судових та правоохоронних органах, посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності, а також займатись юридичною діяльністю, пов'язаною з наданням публічних послуг на строк 12 (дванадцять) років з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна на користь держави.

 На даний час вирок не набрав законної сили.

 

За повідомленням пресслужби суду